Како да исклучите/избришете уред за повторно поврзување
Научете како правилно да исклучите или избришете уред кога треба повторно да го поврзете.
Ако треба да исклучите или избришете уред од вашата мрежа и повторно да го поврзете подоцна, следете ги овие чекори:
Чекори за исклучување
-
Пристап до контролната табла на уредот
Допрете го уредот во листата на уреди за да влезете во контролната табла на уредот.
-
Влезете на страницата за уредување на уредот
Допрете го копчето во горниот десен агол за да влезете на страницата за уредување на уредот.
-
Отстранете го уредот
Допрете за да го отстраните потребниот уред од листата на уреди.
Имајте на ум дека автоматизациите и сцените за допир-за-извршување поврзани со овој уред ќе станат неважечки.
-
Ресетирајте го модулот за мрежно спарување (Опционално)
Исто така можете да го ресетирате статусот на модулот за мрежно спарување за да го отстраните уредот од вашата листа на уреди.
-
Ресетирајте го уредот во режим на спарување
По отстранувањето на уредот, треба да го ресетирате уредот во режим на спарување, а потоа повторно да ја конфигурирате мрежата.
По отстранувањето на под-далечинскиот управувач научен под универзалниот далечински управувач, мора да ги научите еден по еден во универзалниот далечински управувач повторно.
SmartLife App Документација