Help CenterHome, Members & Room ManagementDevice Ownership, Movement & Sharing PermissionsDevice Sharing Permissions
Како можам да откажам споделен уред?
Научете како да ги отповикате дозволите за споделување на уреди за методите на споделување на домот и директно споделување
Процесот на отповикување на споделен уред зависи од методот што го користевте за да го споделите.
Откажете споделување преку споделување на домот
Ако го споделивте уредот преку споделување на домот, можете да го завршите споделувањето со следење на овие чекори:
- Кликнете на „Јас", а потоа изберете ја опцијата „Управување со домот".

- Кликнете на името на домот за кој сакате да го завршите споделувањето.

- Најдете го членот на домот што сакате да го отстраните и кликнете на него.

- Завршете го споделувањето со кликнување на „Отстрани член".

Откажете директно споделување на уред
Ако го споделивте уредот директно:
-
Кликнете на уредот за кој сакате да го завршите споделувањето.
-
Кликнете на поставките во горниот десен агол.

- Кликнете на опцијата „Сподели уред" на страницата за поставки.

- Кликнете на Поставки во Сподели уред.

- Можете да го завршите споделувањето на оваа страница. Ако користите Android систем, притиснете и држете за бришење, а ако користите iOS систем, повлечете налево за бришење.

Ако имате дополнителни прашања или ви треба дополнителна помош, слободно прашајте со кликнување на копчето за повратни информации.
SmartLife App Документација