LogoSmartLife App dokumentacija
LogoSmartLife App dokumentacija
Domača stran
Help Center
Težave z omrežjem naprave
Težave z uporabo aplikacije
Home, Members & Room Management
Upravljanje in nadzor naprav
Storitve z dodano vrednostjo in razširjene funkcije
Pogosto zastavljena vprašanja o plačljivih paketih
Shranjevanje v oblaku in video storitve
Uvod v shranjevanje v oblaku
Руководство по использованию облачного хранилища
Kje kupiti shranjevanje v oblaku?Kako uporabljam shranjevanje v oblaku za kamere?Kje si lahko ogledam posnetke iz shranjevanja v oblaku?Kako dodam napravo k mojemu naročilu storitve shranjevanja v oblaku?Kako odklopim napravo iz mojega naročila Storitve pametnega shranjevanja v oblaku?Kako preklicati storitev shranjevanja v oblaku, če je ne želim več uporabljati?Kako preklicati naročniško storitev Shranjevanja v oblaku za kamero/SMS obvestilo/Telefonsko obvestilo?
Pogosta vprašanja o shranjevanju v oblaku
Storitev obvestil po telefonu / SMS
Storitve varčevanja z energijo in nizkih ogljikovih emisij
AI video patrulja
Pomembni trenutki
Težave z nadzorom tretjih oseb
Vodnik za nastavitev omrežja naprave
Pogosto zastavljena vprašanja
Uporabniški priročnik
Help CenterStoritve z dodano vrednostjo in razširjene funkcijeShranjevanje v oblaku in video storitveРуководство по использованию облачного хранилища

Kako preklicati naročniško storitev Shranjevanja v oblaku za kamero/SMS obvestilo/Telefonsko obvestilo?

Podrobni koraki za preklic naročniških storitev za shranjevanje v oblaku za kamero, SMS obvestila in obvestila o klicih.

Za iOS naročnine

  1. Odprite aplikacijo Nastavitve na vašem iPhoneu.
  2. Tapnite [Vaše ime] na vrhu.
  3. Tapnite Naročnine.
  4. Izberite ustrezno naročnino.
  5. Tapnite Prekliči naročnino in potrdite.

Za Android naročnine

  1. Odprite aplikacijo Google Play Store.
  2. Tapnite ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu.
  3. Tapnite Plačila in naročnine → Naročnine.
  4. Izberite ustrezno naročnino.
  5. Tapnite Prekliči naročnino in sledite navodilom.

Pomembne opombe

  • Preklic bo začel veljati ob koncu trenutnega obračunskega obdobja.
  • Do storitve boste še naprej imeli dostop do izteka trenutnega obdobja.
  • Po preklicu bodo video posnetki v oblaku morda izbrisani v skladu s politiko hrambe podatkov.

Kazalo vsebine

Za iOS naročnine
Za Android naročnine
Pomembne opombe