LogoSmartLife App Dokumentáció
LogoSmartLife App Dokumentáció
Főoldal
Help Center
Eszköz hálózati problémák
Alkalmazás használati problémák
Home, Members & Room Management
Otthoni tagok kezelése
Room & Room Group Management
Home Creation & Basic Settings
Device Ownership, Movement & Sharing Permissions
Device Sharing Permissions
Támogatják az eszközök a megosztást?Ha megosztottam az eszközömet a családtagokkal, új eszköz hozzáadásakor újra meg kell osztanom?Hogyan oszthatok meg egy eszközt?Van-e mód arra, hogy másnak adjak engedélyt az eszközeim vezérlésére az alkalmazásfiókján keresztül?Megoszthatom a készüléket iOS és Android fiókokkal is?Hozzáadható az eszköz két App fiókhoz / mobiltelefonhoz?Hogyan mondhatom le egy megosztott eszközt?Hogyan tudjuk a családommal vezérelni az okoseszközömet?Minden háztartási tag kezelheti és szerkesztheti a készülékeket?Ha a készüléket párosítási módra állítom vissza, a megosztott családtagok továbbra is használhatják?Eszköz megosztásakor, ha megkapja a "A meghívott felhasználó más adatközponthoz tartozik, és az adatvédelmi szabályzatok miatt az eszköz nem osztható meg," üzenetet, mit tegyen?
Device Ownership & Movement
Home Member Management
Eszközkezelés és vezérlés
Hozzáadott értékű szolgáltatások és kiterjesztett funkciók
Harmadik fél vezérlési problémák
Eszköz hálózati beállítási útmutató
Gyakran ismételt kérdések
Felhasználói kézikönyv
Help CenterHome, Members & Room ManagementDevice Ownership, Movement & Sharing PermissionsDevice Sharing Permissions

Ha a készüléket párosítási módra állítom vissza, a megosztott családtagok továbbra is használhatják?

Megosztott eszköz visszaállításának hatása a családtagokra

Ha a készüléket párosítási módra állítom vissza, a megosztott családtagok továbbra is használhatják?

Kedves felhasználó, ha visszaállítja az okoseszközt, az törlődik az Ön, a családtagjai és a megosztott személy eszközlistájából.

Tartalomjegyzék

Ha a készüléket párosítási módra állítom vissza, a megosztott családtagok továbbra is használhatják?