Help CenterMervärdes tjänster och utökade funktionerMolnlagring och videotjänsterVanliga frågor om molnlagring
Kan en användare se tidigare videodata efter att jag avbrutit och användaren köpt tjänsten igen?
Åtkomsträttigheter till tidigare videodata efter avbokning och nytt köp.
Kära användare. Nej, användaren kan inte se dina tidigare videor utan att logga in med ditt konto-ID. Giltighetsperioden och datan för molnlagringstjänsten är kopplade till enheten och ditt konto-ID. För att använda tjänsten för en enhet måste användaren köpa tjänsten för just den enheten och kan inte se videodata som laddats upp under en annan användares konto.
SmartLife App-dokumentation