Dlaczego nie mogę ponownie skonfigurować sieci urządzenia po usunięciu urządzenia w aplikacji?
Dowiedz się, dlaczego urządzenia mogą nie przejść w tryb parowania po usunięciu i jak to rozwiązać
Jeśli nie możesz ponownie skonfigurować urządzenia po usunięciu go z aplikacji, sprawdź, czy urządzenie weszło w stan oczekiwania na konfigurację:
Zrozumienie stanów urządzenia po usunięciu
1. Ogólne zachowanie przy usuwaniu urządzenia
Gdy usuniesz urządzenie z aplikacji, jest ono po prostu usuwane z serwera w chmurze i nie wchodzi automatycznie w stan oczekiwania na konfigurację.
2. Urządzenia Bluetooth i oświetleniowe
Urządzenia Bluetooth i urządzenia oświetleniowe najczęściej wchodzą w stan oczekiwania na konfigurację automatycznie po usunięciu z aplikacji.
3. Urządzenia Zigbee
Jeśli usuniętym urządzeniem jest urządzenie Zigbee, po usunięciu z aplikacji urządzenie Zigbee jest tylko odłączane od bramy Zigbee. Jeśli musisz dodać je ponownie, musisz ustawić urządzenie Zigbee ponownie w stan oczekiwania na konfigurację.
Aby pomyślnie ponownie skonfigurować swoje urządzenie, upewnij się, że wchodzi w tryb oczekiwania na konfigurację (parowanie). Zobacz instrukcję swojego urządzenia, aby dowiedzieć się, jak ręcznie uruchomić tryb parowania.
Dokumentacja SmartLife App